The Costume- Leaves Children

This is the sketch for Mika school performances on March 2009 for the ‘Leaf‘ costume, there will be a modifying here and there for the costume, because of the budget, and a lot of great new ideas from the parents. I really like the process, soon as the costume is ready, I’ll make sure to post it right away. And there gonna be a children ‘butterflies, caterpillar, zoo animal, grass‘, and many more, aren’t they cute!

Advent Calendar

Minggu ini kami mau membuat tradisi baru menjelang Natal, tradisi apa sih.., ya sebenernya lagi kepikiran aja untuk membuat satu kegiatan tahunan yang pengennya sih ditunggu2, ngak usah yang ribet, dan ngak usah yg mahal, yang penting asik dan semua bisa ikut, moga2 sih bisa sukses 🙂

Kegiatannya bikin advent calendar, jadi setiap hari menjelang Natal mulai dari tgl satu sampai 25, kita bikin list kegiatan yang mau dilakoni bareng2, kalo buat orangtua mungkin ‘event buang jauh2 jaim’ sebagai orang tua wehehhee! Belum kepikiran 25 hari itu bakal ngapain aja sih, at least udah ada beberapa, dapet ide dari orang2 kreatif didunia maya sana atau yang memang bakalan available dilakukan, yg udah kepikir baru ini:

1 Dec: Menghias pohon Natal
2 Dec: Menghias kandang Natal

3 Dec: Cari kado buat emak/ saudara2

4 Dec: Joget bareng pake lagu Natal

5 Dec: Cerita Natal

6 Dec: Kasi peluk dan cium kesemuanya, dst..

🙂

What about making an advent calendar now? Let’s get busy like a bee and enjoy it 🙂
This is my list, I’m gonna need advice here, just let me know if you have a good one, thank you!

1 Dec: Decorating Christmas tree
2 Dec: Decorating the Nativity diorama

3 Dec: Find the Christmas present

4 Dec: Play a Christmas song and dance

5 Dec: Tell a Christmas story

6 Dec: Hug and kisses for everybody

:: Ini kantung2 yang belum jadi buat ngisi kertas yang sudah di list perhari itu, pake kain felt, tinggal tempel2 dan lem, masih 14 hari lagi yg belum dibuat fiuuh Kadang rusuh bikin kegiatan itu bikin pusing, tapi dibalik itu memang ada kenikmatan tersendiri, sering kan kalo usai satu hari raya, sesudahnya kita rada2 jetlag karena kehilangan ke rusuhan itu, jadi sekarang nikmati dan buatlah!

:: Unfinished pouch for the advent list, 14 more to go!

Socks critter workshop on ICE

Last week I was asked to give a socks critter workshop in the ICE- Indonesian Community Expo, it is quite a fun experience, for it’s been a long time since I give my last a presentation in front of people,

and the audience is fun too, mostly because they’re also a mom like me and mostly coming from the next booth – a cooking and cakes decoration Community- they’re so friendly and funny ha!

So this is the critter that I made the night before the workshop, we name him ‘Gembot’ means Fluffy, welcome to the community Gembot! 🙂

See the instruction of the socks monkey from Hanna- here
thanks Hanna you’re fab!

Welcoming November!

November berartiii….. 2 bulan lagi ke hari Natal,
Mika suka nanyain bulan sekarang, hari ini bulan apa, ma..? Kalo besok bulan apa? Dia kira bulan itu sama dengan hari, kalau hari ini Bulan November, besok itu bulan Desember.. , dan kalo saya jelasin besok itu masih November sampai 30 hari seterusnya, mukanya berubah… ‘Maaaaah, kenapa masih lama siiih!??’

Ini beberapa aktivitas dibulan November, sengaja saya cari yg berbau2 Natal, dengan tujuan buat menenangkan dia hehe..

Snowflake
Kenapa disini ngak ada snowflake ma?
“jadii.. kita buat aja snowflake dari kertas ya, mik!?”

:: Ini versi snowflake standar yang persegi enam 🙂

:: Jadinya kita tempel dikamar, buat dekorasi, saya bilang, ini pohon Natal kamu.., keliatan kah? Itu… , diatas kepalanya dia 🙂

:: Ini yang versi 3Dnya, yang ini baguus deh.., nah dibawah itu cara bikinnya, tinggal klik aja ya, moga2 ngak bingung :o)

Cards and stamps

Phew! It’s been a busy day lately :), forgive me dear blog, for I don’t have time to talk to you lately

I introducing ‘the cards’ to Mika, I mean ‘the cards’ because it’s my collectible card since I was 11 years old, and it becomes a vintage cards for her, I’m surprised she like the games a lot, and it is a very interesting way of teaching win and lose thing to a child.

We also make a stamp from potatoes, it’s quite nice, though I end up making a really weird stamp from it, the art knife really a tricky tools for me- hem!


:: It’s supposed to be a ‘bird’ and a ‘window’ heehee!

Fly birdie! Fly!

A little project. a little bag. for a little girl.

well not really ‘ little’, but for me she’s always be my sweet little niece 🙂
A freedom concept, showing a girl freeing a bird into the sun. Something between a self actualization in a responsible way, searching something useful and positive.
Fabric paint on canvas bag

make and enjoy

:: We do this shirt painting last week, I sketch the cow and Mika do the rest of it, it is a night project, and it is fun to do. I have this project in my mind long time ago, and finally we did something with it, and of course one project will surely follows by the others .. mooo…!

:: And making projects makes you hungry of course, a quick recipe, pastry with choc chips and cheese will do


:: Then, we make markisa-nade from this, and the sour-sweet-taste surely boost your energy level, we pick this up freshly from my sister garden, it is so nice to see all the fruit just hanging there and we could pick it just like that..