Rain, rain go away…

Not too cloudy yesterday morning, but now it’s pouring rain..

It cheer me up looking at this yesterday photos… 🙂

:: standard pose:
sandals of the photographer .. heehee..

:: This year Christmas Kraans to-be
:: Bani and Peter – He’s so fond of us now..
Advertisements

Of this and that :)

Little carpenter

“Can we go to Emak house mom?” –

“Well it’s late now, dear.. “

“but I want to play hammer and screw, moommm…” and her face reddened, waiting for approval and her eyes shed a little tears. [emak gives her this idea this morning 🙂 ]


















Looking here and there to make her little one stop crying, at last she found a sterofoam, a wood hammer plaything and a screw, at last… , that knocking sound is perfect, for tonight, and the day after.. , and the monkeys do looks good..

:: Cute little hanger I found on the local market




Love at the first sight


Who will not?
Mickey’s hat with ears on both side..
I would want this if I were little, and I surely bring this to bed too.. 🙂

Beautiful Flowery morning

Aah.. what a beautiful morning, after 1 week of high fever, Mika’s recovery really make me happy. I tell her a story about the creation of the world the making of- from God. Yes a little preliminary religion introduction :).

:: We strodding along the neighbour garden, nice flowers ..
:: LOtus with little fish inside the pot

Then take a few flowers inside 🙂

sigh- it’s a nice morning indeed

House management everybody?








SOooo.. this is my dear house during playtime with Mika, there’s an unfinished dish- toys- ‘spiderweb’ ribbon tape – etc..etc.., messy? yes, but I think it’s still beautiful.. 😀
I envy a clean – nice looking house with no dust, no cluttering things everywhere, still I think it’s nice to look at, but not to live at… hihi….

Maybe someday I could ‘combine’ that 2 things perfectly, between a ‘pretty’ house and ‘ cozy’ one..

2. If you look closely, there’s a paint everywhere in Mika’s hand..
3. DInner- anyone? parents only! 😀 Tempe and kacang goreng.. heyy- it’s tasty!
well … we’ll fix this things in next 10 years when she’s older..

Halo Paaaaaaaaaaaaah!

1. 9.30 PM
Pa… let’s play Pa.. don’t smoke to much laa… come on let’s play!

2. 12.15 PM
Facing the earth -sleep position… ekekkekeke!

3. Good Morning!
Will Pa wake up if I put the pillow inside his mouth? hmmm… zzzzz…zzz..zz

4. Paa… lets play again, come on, come on! You don’t have to go to the office Pa… 😀

Happy Lunar Year!

Imlek kemarin, lumayan seru, semuanya pada ngumpul, paling seneng ngeliat muka anak2 waktu dikasi angpao, kayaknya ngarep2 gitu hehe, dulu waktu SD suka banding2in perolehan angpao sama temen2, dan gua selalu ada diranking bawah, gitu deh.. abis dikeluarga udah ngak ada yg namanya tradisi makan2 waktu malem Imlek (pdhal kayaknya seru lho..), trus yg kumpul2 itu rata2 keluarga inti sama sodara sepupu yg bener2 deket… otomatis target pemberi angpao bisa dihitung dengan jari..

Anyway, gua selalu ngerasa yg namanya kebudayaan itu menarik, anykind of culture :), dan pasti punya satu point plus, dan se-ha-rus-nya dilestarikan, padahal gue sendiri ngak terlalu paham ya hehehe.., sedikitnya ada laah..
Praying Table
Meja ini udah ada sejak jaman emak ku dulu, sampai sekarang, fungsinya ya itu- buat sembahyang- ada laci tariknya- 4 laci, fungsinya buat menaruh makanan yang memang jumlahnya buanyak bener dan kalo pake meja biasa ngak akan cukup, authentically vintage!
Liat tuh ada kue mangkok raksasa (disebelah kanan, yg warna pink) – diameternya sekitar 20 cm 🙂 gede kan.. ?
Hung Pao
Ini dia issue yg selalu ditunggu, kayaknya ditiap perayaan suka ada yg sejenis jenis ini ya, entah berupa kado atau apapun, tp intinya buat dikasih. Nah kalo Imlek, hung pao ini dikasi dengan perlambang supaya anak yg dikasi itu selamet, banyak rejeki.. (lha pasti banyak, wong yg dikasi itu duit.. ). Kalo dulu angpao itu standard bener gambarnya, cuman amplop bergaris merah ditengah, kl sekarang.. Hello Kitty sama Pooh aja bisa ikutan Imlek-an hehehehhee…

Baju Baru- on the way kerumah emak

Biasanya- katanyaaa- harus beli baju baru, tp si Mika pake baju tahun lalu yg masih bagus. Gayanya oriental dikit dikerahnya, and amazingly this dress still fit perfectly.. Nice gown girls!

Fireworks
Ngak tau kenapa, Imlek kemarin banyak sekali kembang api dikompleks, meski pun gerimis, tetap banyak yg keliatan dan kedengeran juga, asiikkk… Gong Xi Gong Xi!